Recensies

Kippenvel concert JD Walker


Kippenvel concert JD Walker Recensie door bluesrockpagina.nl

In de immer gezellige Weertse muziektempel De Bosuil vond zondagmiddag weer een feestje plaats. De Bosuil was nagenoeg uitverkocht voor het concert van niemand minder dan Dana Fuchs met band. Als support act trad JD Walker aan, een uit ervaren muzikanten bestaande rockband, die het publiek trakteerde op een gedreven set met nummers van o.a. de Rolling Stones, Deep Purple, Black Sabbath, CCR, Led Zeppelin, etc.

Een prima keuze van de programmeurs van De Bosuil. Vanaf 15.00 uur vormde zich voor de ingang al een behoorlijke rij fans die rustig wachten totdat de deuren pas ruim een half uur later open gingen.

JD Walker timmert al sinds 1997 in wisselende bezetting aan de weg en zijn inmiddels (ook in De Bosuil) een graag geziene gast. De band, bestaande uit blikvanger Ron van Casand - vocals, Jeroen Scheepers - lead guitar -Frank van Gerwen - rhythm guitar, Edwin van de Weijdeven - basguitar & Robert van Dijck - drums startte keurig volgens schema even na 16.00 uur.

Ze hadden er echt zin in en dat was duidelijk te merken. Hun enthousiasme sloeg al snel over naar het publiek dat zich prima vermaakte.  Geluid en licht waren dik in orde en de vonken spatten er vanaf. Tijdens het slotnummer ‘Whole lotta Love’ van Led Zeppelin werden de lange vocale uithalen van Ron breed ondersteund door het publiek. Met een dik verdiend groot applaus verliet de band na een royaal uur het podium om plaats te maken voor de hoofd act.

Bron: bluesrockpagina.nl