Biografie

Edwin van de Weijdeven

Wil jij op één avond genieten van de vette bluesrock van Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix, AC/DC en ZZ Top? JD Walker (since 1997) reloads the seventies in een waanzinnige tribute aan de pure rock uit het begin van de jaren zeventig.

JD Walker werd in 1997 opgericht en sinds die tijd heeft de band honderden optredens verzorgd in binnen en buitenland. De bandleden delen een ongeëvenaarde passie voor stevige rock uit het begin van de jaren zeventig. JDW wordt dan ook geïnspireerd door de voor die tijd vernieuwende en pure rock van bands als Cream, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Jimi Hendrix, AC/DC en ZZ Top. Op blues georiënteerde vette rock, eigenzinnig en met een eigentijds geluid.

In 1997 wordt de basis gelegd voor JD Walker. Al snel volgen de eerste optredens, eerst op regionale podia, daarna in de rest van Nederland. De band staat garant voor een stevig rockgeluid, een energieke podiumpresentatie en een uitgebreid repertoire. Internationaal succes laat dan ook niet lang op zich wachten en JDW is regelmatig op buitenlandse podia te zien.

Zoals vele bands heeft JD Walker in haar geschiedenis een wisselende bezetting gehad. De harde kern is echter nog van het eerste uur. Vanaf 2007 wordt de band steeds meer geïnspireerd door de bluesrock en (hard)rock zoals die begin jaren zeventig veel te horen was. In het live-circuit heeft JD Walker inmiddels laten zien garant te staan voor een stevige show waarin de muziek uit die periode recht wordt gedaan en met passie wordt vertolkt.

In 2015 doet Andy Sanders auditie en wordt aan de band toegevoegd. Een zanger met een oude ziel, een geweldig bereik en passie voor retrorock. Hierdoor heeft JD Walker de mogelijkheid om nog meer gericht te zijn op de hardrock uit begin jaren zeventig.

We’re Proud 2B Loud
JD Walker is bij uitstek geschikt voor optredens in bijvoorbeeld Rock- en Muziekcafé 's, festivals en motortreffen.

Social Media:

facebook:JDWalkerRock
Twitter: JDWalker_Rock
YouTube: jdwretrorock
Instagram: jdwalkerrock
 
website: jdwalker.nl